Software

Креирајте визуелно привлечни scrollytelling приказни со платформата Vev

22.11.2023. / 11:11
Vev е алатка која нуди готови елементи за распоред на статиите или на страниците во scrollytelling формат, па затоа е погодна и за оние кои немаат големо искуство во програмирањето.
Private
Public

Signal воведе квантен отпор за уште побезбедна заштита на комуникациите

25.09.2023. / 08:23
Новинарите/ките ширум светот ја користат токму оваа апликација со отворен код за да можат безбедно и заштитено да комуницираат со нивните колеги/шки, но и со изворите на информации.
Private
Public

Mapbox алатка за интерактивни мапи и за раскажување

02.03.2023. / 08:51
Интерактивните мапи како моќна алатка во новинарството им овозможуваат на медиумите да ги презентираат податоците на начин кој ќе биде интересен, информативен и впечатлив за публиката.
Private
Public

Креирајте билтени со едноставната алатка SendInBlue

28.02.2023. / 08:19
Билтените можат да помогнат во изградбата на лојална публика нудејќи им на читателите/ките ексклузивна содржина, персонализирани препораки и увид во уредувачкиот процес на редакцијата.
Private
Public

Платформата ClickSaver нуди широк спектар на алатки со попусти

07.02.2023. / 10:52
ClickSaver е платформа која на медиумските организации, стартапи и поединци/ки им нуди пристап до бесплатни или верзии на софтвер и алатки на пазарот со попуст.
Private
Public

Trint: Алатка со која брзо и едноставно ќе го конвертирате говорот во текст

26.01.2023. / 09:09
Trint е автоматизирана алатка за транскрипција која брзо и прецизно ги транскрибира аудио или видеозаписите во текст.
Private
Public

Adobe Express: Онлајн алатка за креирање на дизајни за социјалните мрежи

12.01.2023. / 09:18
Adobe Photoshop Online алатката – Adobe Express – креирана е со цел да им ја олесни на корисниците/чките на пакетот Adobe изработката на графици и на анимиран дизајн за социјалните мрежи.
Private
Public
Subscribe to Software