Интернет семинар

Марија детално се осврна и врз SAFETAG методологијата, како одлична и сеопфатна метода на мерки кои е потребно да се преземат за редакциите колку што е можно подобро да се заштитат. Прочитајте повеќе
Во вториот вебинар, Марија подетално ќе ве спроведе низ SAFETAG методологијата, ќе зборува за безбедносните политики внатре во редакциите и за процесот на заштита во време кога работите од дома. Прочитајте повеќе
Овој четврток во 15 часот продолжуваме подетално да зборуваме за важноста на свртувањето на вниманието врз дигиталната безбедност на новинарите/ките, како и врз важноста на преземањето чекори кон подобра заштита. Прочитајте повеќе
Марија Херцег, ИТ експертката на USAID BMAP, во четврток, на 29.10. го одржа воведниот вебинар за дигиталната безбедност на новинарите/ките. Низ четириесет минути таа ги претстави различните форми на дигитални напади, од ransomware, фишинг, па сé до покомплексните методи на напади. Прочитајте повеќе
Дигиталната безбедност на медиумските редакции, но и на новинарите/ките е од исклучителна важност. Свртувањето на вниманието врз безбедноста во онлајн сферата е повеќе од неопходно. Прочитајте повеќе

На Балканот годинава во догледно време ќе се одржат неколку избори каде граѓаните од земјите во регионот ќе можат да ги бираат своите претставници за централната или локалната власт.

Прочитајте повеќе
Новите технологии доведуваат до воведување на многу нови начини за пристап и пласирање на информации. Прочитајте повеќе

Душан Машиќ, менаџер за развој на бизнисот на BBC World Service ја образложи комплетната стратегија за привлекување на помладата публика кон својот медиум, преку детална анализа на потребите на публиката според возраста.

Прочитајте повеќе

Потпретседателот на Петит Прес, Јан Пало од Словачка зборува за дигиталниот приход на пари и зошто дигиталната претплата е од круцијално значење за СМЕ. СМЕ е еден од најголемите, најсилните и највлијателните портали во Словачка.

Прочитајте повеќе