Këshilla dhe paisje të dobishme

Në përshkrimin e podcastit të tij ai thotë se "rrëfimi më i lashtë në botë është miti i kërkimit. Që nga ekzistenca e tij, njeriu kërkon". Pročitaj više
Instagrami u shndërrua në një platformë serioze të shpërndarjes së lajmeve sepse u mundëson të rinjve të komunikojnë hapur në komente. Pročitaj više
Pretexting është taktikë të cilën e shfrytëzojnë hakerën dhe përfshin krijimin e skenarëve të cilët rrisin shkallën e suksesit të sulmeve të inxhinierisë sociale. Pročitaj više
Efektet e përdorimit të rrjeteve sociale përfshijnë, mes tjerash, vetëpromovimin, angazhimin më të mirë me publikun dhe raportimin më të shpejtë. Pročitaj više
Abonimet digjitale mund ta paguajnë gazetarinë e përditshme, por puna hulumtuese është e shtrenjtë dhe ka nevojë për një burim tjetër financimi për të qenë e qëndrueshme. Pročitaj više
Anchor ka shtuar së fundmi një opsion të ri për t'ju ndihmuar të bëni tonin tuaj të përsosur. Në fakt, tash ekziston opsioni Audio Enhancement. Pročitaj više
BE DisinfoLab është organizatë e pavarur jofitimprurëse e përqëndruar në luftën kundër fushatave të sofistikuara të dezinformimit që synojnë BE-në, shtetet anëtare, institucionet themelore dhe vlerat themelore. Pročitaj više
Është e vërtetë se krijimi i komunitetit kërkon investime: në teknologji, në njerëz, në kohë, por kthimi afatgjatë i investimit është i madh. Pročitaj više
Se sa e rëndësishme është bërë gazetaria sportive dëshmohet nga qindra media që ekzistojnë sot, e të cilat janë të angazhuara ekskluzivisht në gazetarinë sportive. Interneti dhe mediat online kanë kontribuar edhe më shumë për këtë. Pročitaj više
Në përgjithësi, nuk ka shumë udhëzime dhe as nuk flitet për to në redaksi kur bëhet fjalë për mbrojtjen dhe ndihmën e personelit në sigurimin e kësaj mbrojtjeje. Pročitaj više
Dy vjet më parë, bashkëpunëtorja e Mozillas Emmi Bevensee lansoi Social Media Analysis Toolkit (SMAT), veglën falas, intuitive me kod të hapur, për analizimin e bisedave online. Vegla është në dispozicion në anglisht dhe spanjisht. Pročitaj više
Në 1965-ën e largët, dy shkencëtarë norvegjezë bënë studimin e parë të thellë të vlerës së lajmeve. Pročitaj više
Transformimi digjital është procesi i përdorimit të teknologjive digjitale për të krijuar ose modifikuar proceset ekzistuese të biznesit, kulturën dhe përvojat e përdoruesve për të përmbushur kërkesat e ndryshueshme të biznesit dhe tregut. Pročitaj više
Përdorimi i elementeve vizuale në storien tuaj e mban vëmendjen e publikut. Me vizualizim, ju mund t'i shpalosni storiet elementare me vetëm disa sekonda dhe kësisoji ta bëni storien shumë më atraktive. Pročitaj više
Shumë gazetarë nga komunitetet e margjinalizuara vunë re se redaksia me më shumë pikëpamje të ndryshme do të kishte vënë re gabimin përpara publikimit. Pročitaj više