Bashkëpunimi: Priče

Për respiratorët po flitet me të madhe në dy muajt e fundit, qëkurse ka nisur pandemia globale e shkaktuar nga sëmundja COVID19. Hallakatja e shteteve dhe sistemeve shëndetësore për to mund të krahasohet me betejat nëpër supermarkete për miell, por publiku i gjerë nuk ka pasur mjaft raste të mësojë se çka janë respiratorët dhe si funksionojnë ato. Pročitaj više
Me qëllim të ofrimit të ndihmës për partnerët tanë medialë në kohë të pandemisë COVID-19 ekipi ynë ka përgatitur edhe një paketë mediale për temën e respiratorëve, që ka për qëllim t’u përgjigjet të gjitha pyetjeve të rëndësishme që lidhen me këtë pajisje të rëndësishme mjekësore. Pročitaj više

Në përpjekje për t’ju ofruar sa më shumë përkrahje për dizajnimin e postimeve tuaja në rrjetet sociale, ne kemi përgatitur këtë set shabllonësh të cilët mund t’i përdorni në Canva.com dhe kështu ta përshpejtoni procesin e publikimit të artikujve tuaj që lidhen me pandeminë COVID19. 

Pročitaj više
Në përpjekje për t'u ofruar mbështetje mediave në Ballkan me përgatitjen e përmbajtjes në lidhje me luftën kundër infodemisë aktuale COVID-19 kemi përgatitur këtë paketë multimediale mbi testimin klinik të vaksinës dhe përse zgjat aq shumë. Pročitaj više
Testimi klinik i vaksinave ka të bëjë me procesin e analizimit të sigurisë dhe efikasitetit të vaksinës para se ajo të plasohet për përdorim. Vaksinat kandidate identifikohen me anë të procesit të "screening"-ut, ku me hulumtimin e strukturës molekulave të virusit bëhet një varg antigjenesh, molekulash për të cilat lidhen antitrupat dhe shkaktojnë reaksion imun që ndikon në mbrojtje kundër virusit. Pročitaj više