Video: Mbahet uebinari për sigurinë dixhitale dhe sulmet ndaj gazetarëve

30.10.2020. / 13:56
Share
Održan webinar o digitalnoj sigurnosti i napadima na novinare/ke
Održan webinar o digitalnoj sigurnosti i napadima na novinare/ke
Održan webinar o digitalnoj sigurnosti i napadima na novinare/ke

Marija Herceg, eksperte e USAID BMAP IT, të enjten me datën 29.10. ka mbajtur uebinarin fillestar për sigurinë digjitale të gazetarëve. Gjatë katërdhjetë minutave, ajo paraqiti forma të ndryshme të sulmeve dixhitale, nga ransomware, phishing e deri te metodat më komplekse të sulmeve.

Siguria digjitale e redaksive të mediave por edhe të gazetarëve është qenësore. Është e domosdoshme t'i kushtohet kujdes sigurisë në sferën online. Vetëdija lidhur me ekzistencën e rrezikut dhe rëndësinë e mbrojtjes do të thotë gazetari më e sigurtë. 

Me shembuj të sulmeve ndaj redaksive dhe gazetarëve, ajo shpjegoi qartazi rëndësinë e fokusit te siguria dixhitale, dhe pjesëmarrësit e uebinarit i njohu me domethënien e metodologjisë SAFETAG, për të cilën do të flasë me më shumë hollësi në uebinarin e radhës i cili do të mbahet më 5.11. duke filluar nga ora 15:00.

Vlerësoni cilësinë e artikullit